Alt du behøver at vide om en campinglygte

At tage på campingtur kan være en fantastisk måde at tilbringe tid med venner og familie tæt på naturen. Men at falde i søvn i en mørk skov kan være uhyggeligt. Derfor er en god campinglygte uundværlig. Der er mange forskellige slags lys, og det kan være svært at navigere mellem dem – men fortvivl ikke! I denne blog vil vi give et overblik over hvad du skal overveje, når du vælger en campinglygte og guide dig igennem de forskellige typer af lys.

Campinglygte: overvej energikilde

Den første ting du skal tage hensyn til, når du vælger en campinglygte er din energikilde. Skal du have strøm eller er batteridrevet et bedre valg? Hvis du skal bruge lys i et kort stykke tid og ikke vil bekymre dig om opladning, er batterier ofte en god mulighed. Men hvis du bor i et område med mange faciliteter, kan en strømkilde, måske endda et solcelleanlæg, være det rigtige valg. En anden vigtig faktor at overveje, er hos kraftig campinglygten skal være. Lysstyrken måles i lumen (lm), og jo højere tallet, jo kraftigere er lyset. Hvis du har brug for lys til at lave mad eller til rummeligt indendørs fælles områder, vil du have brug for en lysstærk lampe på mindst 300 lm. Hvis du kun vil have en lyskilde til at læse eller spille kort, er en lampe med 100 lm passende.

Batterilevetiden på din campinglygte

Hvis du vil benytte batteridrevet lys, er batterilevetid et vigtigt fokusområde. Lykken er, at innovative teknologier lader os have de bedste af begge verdener. Der er mange lys tilgængelige med lang batterilevetid, selv på højeste indstilling. Hvis du vil ha’ mest value for pengene og energi, kan du ofte finde en lygte, der har en ikke-genopladeligt batteri, som giver dig et godt lys i mange timer. Hvad enten du kun har rygsæk eller trailer med, er vægt og størrelse et centralt punkt at tænke over, når du vælger en lygte. Hvis du kun er to medlemmer, behøver du ikke nødvendigvis at tage en stor lampe med dig. På den anden side, hvis du planlægger en længere campingtur, er det vigtigt at have en lygte, der er holdbar og kan klare lidt slitage.

Tilbehør til din campinglygte

Endeligt, hvis du vil have lidt ekstra funktionalitet, så få en kreativitet. Nogle lys har indbygget flaskeåbner, højtaler, eller mulighed for at lade din telefon. Du kan også købe lamper med forskellige farver lys, som kan give en hyggelig atmosfære omkring bålet. Tænk på, hvad der ville gøre din campingtur mere behagelig og hyggelig, og få den tilbehør eller funktioner, der passer til dine ønsker og behov. At vælge den rigtige lygte er altafgørende for at din campingtur bliver komplet. Uanset om du har brug for lidt ekstra lys, når du laver mad, vil spille kort eller læse en bog, eller du vil have lys til en festlig aften omkring bålet, bør du vælge en lampe, der passer til dine behov. Tidligere var valgmulighederne få og begrænsede, men i dag er der et stort udvalg af lygter med forskellige funktioner designet til forskellige behov. Nu hvor du kender de vigtigste ting at tage hensyn til, er du godt rustet til at finde en campinglygte, der vil passe perfekt til din næste campingtur.