Åreknuder giver ingen grund til bekymringer

Efter et bad kan det være rart at smøre sig ind med creme på benene, så de bliver dejlige bløde, men her opdager du, at der er kommet snoede blodårer op ad benene, som er ret tydelige. I første øjekast kan det måske godt virke skræmmende, men de kaldes åreknuder. Mange vil måske mene, at det er noget, som kun ældre mennesker får, men det er ikke altid tilfældet.

Behandling kan løse problemet

Hvis man gerne vil have åreknuderne til at forsvinde, skal man have åreknuder behandling. De forsvinder ikke bare af sig selv, og desværre kan hverken motion eller træning få dem væk. Så hvis du først har dem, så skal der en behandling til. Der findes mange effektive samt skånsomme behandlinger mod åreknuder. Men det er altid en god idé at huske på, at al form for bevægelse og motion kan bruges til at undgå en yderligere udvikling af åreknuderne. Det kan også være en fordel at bruge kompressionsstrømper. De kan hjælpe med at lindre trætte ben, samtidig er de gode til længere transportture såsom flyvninger, da de forebygger hævelser.

Åreknuder skal ikke sætte begrænsninger

Åreknuder er i de fleste tilfælde ganske ufarlige, selvom de i nogle tilfælde godt kan se voldsomme ud, men hvis du er generet af dem grundet udseendet, vil man skulle igennem en behandling. Enkelte mennesker kan godt få uro og kløe eller træthedsfornemmelse i benene. Hvis du oplever begrænsninger i din hverdag på baggrund af åreknuderne, vil det kunne være en god idé at få dem behandlet. Man kan dog i de fleste tilfælde ikke gøre så meget for at undgå åreknuder, hvis du oplever, at dine forældre har dem, da de for de fleste mennesker er arvelige, men hvis du gerne vil prøve at mindske risikoen for at få åreknuder, kan det gøres gennem motion og kost.