Brug din sommerferie med kunst og samvær

I sommerferien afholder Jammerbugt Kommune sommerkunstskole for børn mellem 7 og 12 år på den gamle Herregård Bratskov i Brovst. Sommerkunstskolen er en tradition der afvikles hver sommerferie. Her vil programmet stå på forskellige kunstneriske og kulturelle aktiviteter for børnene, blandt andet dans, skulptur og billedkunst, bygge sæbekassebiler og papirkunst, fordelt ud over hele herregårdens flotte lokaler og i parken. Det er professionelle kunstneriske undervisere, som for eksempel billedkunstnere, designere og tekstilhåndværkere, der står for børnenes undervisning, og de underviser i forskellige kreative fag, hvor børnene bliver fordelt på fire hold.

Undervisning med fokus på kunst og design

Ved at samarbejde med professionelle kunstnere, kan børnene virkelig lære at fordybe sig i kunst og dans. Desuden har Jammerbugt Kommunes Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalg bevilget 43.000 kr. til Sommerskolen i Brovst og den kunstneriske undervisning til børnene, som bidrager til den gode kvalitet af undervisningen gennem de professionelle kunsterne. Derudover er Sommerkunstskolen støttet af Børns Møde Med Kunsten, som er et samarbejde mellem Region Nordjylland, de 11 nordjyske kommuner og Kulturministeriet, hvilket gør at niveauet kan løfte sig endnu mere hvert år. Hos sommerkunstskolen er der dermed stor fokus på fordybelse og læring, men samtidig også på at man kan finde nye venner og have det sjovt sammen, mens man laver sin egen kunst.

Tilmelding til sommerkunstskole

Undervisning foregår fra mandag til fredag, og om fredagen kan alle interesserede komme til fernisering og afslutning af kunstskolen, hvor børnene viser, hvad de har lavet og lært i løbet af ugen. Dette kan ses blandt andet ved danseopvisninger og kunstudstillinger, hvor børnene kan vise deres færdige skulpturer og kunst til deres forældre og bedsteforældre. Prisen for hele ugen er 400 kr., og man kan tilmelde børnene inde på Jammerbugt Kommunes hjemmeside, hvor der også kan læses yderligere om ugens program og aktiviteter på Herregård Bratskov.