Dejlige dufte i huset

De indtryk vi får fra lugtesansen, påvirker os mere og dybere, end vi almindeligvis er klar over. Det er ubehageligt, når noget lugter grimt, og vi bruger penge på ting, der omgiver os med dejlige dufte. Parfume og talrige produkter til personlig pleje indeholder duftstoffer, vi kan lide, og vi køber sprayprodukter til at fylde vores hjem med behagelige dufte.

Dette kan også opnås på naturlig vis ved hjælp af aromatiske olier, som anvendes i aromaterapi. Og hvad videnskaben end måtte mene om denne terapiform, er der ingen tvivl om, at aromatiske olier kan udsende dufte, de fleste finder behagelige.

Flere typer diffusere

Du kan mærke duften af aromatiske olier blot ved at skrue låget af flasken og snuse. Men for at få de aromatiske dufte til at brede sig i hele lokalet skal der bruges diffusere til aromaterapi.

Duften fra olierne spredes på naturlig vis ved hjælp af en diffuser. Den bedst kendte type er nok den, der består af et fyrfadslys, som opvarmer dråber af aromatiske olier, der placeres over fyrfadslyset. Der findes også  mere teknologiske typer, som fungerer ved hjælp af elektricitet: forstøvere, hvor fyrfadslyset er erstattet med LED-lys, eller som spreder duften ved hjælp af ultralyd.

Duftende æstetik i stuen

Diffusere og forstøvere placeres typisk i stuen, og derfor spiller stil og udseende også en rolle, når du vælger diffuser til aromaterapi. På Hedenhus.dk kan du finde forstøvere og diffusere til aromaterapi i forskellige farver eller mønstre: nogle i enkel og moderne stil som fyrfadsmodellen “Fugl”, der fås i sort eller hvid, eller de to “Cimia” modeller, for den enes vedkommende med basis af træ og den anden med cement.

Ønsker du en mere iøjnefaldende elegance, kan du overveje “Blomsten” med en rød base af keramik dækket med en enkel hvid blomst af gips; eller ultralydsdiffuseren “Atlas”, der har mulighed for farvevariation eller valg af en fast farve.

Prisbillig kvalitet fra Hedenhus.dk

Den danske webshop Hedenhus.dk forhandler et bredt udvalg af diffusere af alle de ovennævnte typer, af god kvalitet og til god pris.

Butikken sælger også 52 typer økologiske aromatiske olier, både velkendte dufte som citron, fyrrenåle og lavendel, og mere usædvanlige typer som cajeput og litsea. Olierne kan også bruges i hudpleje midler, og på Hedenhus.dk finder du en lang række opskrifter på hudpleje midler, du selv kan fremstille.