Derfor skal du vælge en luft til vand varmepumpe

For at kunne nyde dit hjem, har du brug for varme. Især i det danske klima, der er så omskifteligt og med kolde vintre. Når du skal vælge en varmekilde, har du en bred vifte af valgmuligheder.

Hvis du gerne vil have en energieffektiv løsning, der er skånsom mod miljøet, bør du overveje en luft til vand varmepumpe.

Hos DB VVS er de forhandlere af luft til vand varmepumper. Ikke alene forhandler de dem. De kan også komme og installere pumpen for dig, så du er sikret, at den fungerer upåklageligt. Læs med videre og find ud af, om luft til vand varmepumper også er det rette valg til din bolig.

Energieffektivitet

En stor fordel ved en luft til vand varmepumpe er dens energieffektivitet. Pumperne har nemlig evnen til at udnytte den energi, der befinder sig i den allerede eksisterende luft i rummet. Denne energi omdanner pumpen til varme.

Derfor er en luft til vand varmepumpe også en varmekilde, der er mere energieffektiv end mange andre opvarmningskilder. Det betyder derfor også, at den holder dine varmeudgifter på et minimum. Af den grund er der mange husstande, der vælger pumpen til. Hvis du også gerne vil skære ned på dine udgifter, kan du med fordel gøre det samme.

Skånsomt mod miljøet

En luft til vand varmepumpe anvender elektricitet. Elektriciteten driver kompressoren og cirkulationspumperne, som genererer langt mindre CO2-udledning end mange traditionelle opvarmningskilder. Derfor er pumpen også en varmekilde, der formår at skåne miljøet. Særligt, hvis du sammenligner dem med olie- eller gasfyr, som mange husstande stadig benytter.

Hvis du derfor gerne vil hjælpe med at nedbringe CO2-aftrykket i verden, kan du med fordel overveje en luft til vand varmepumpe.

Fleksibilitet og alsidighed

En tredje stor fordel ved en luft til vand varmepumpe er, at den giver dig en høj grad af fleksibilitet og alsidighed. Du kan nemlig få pumper, der både er i stand til at opvarme og nedkøle dit hjem. Det er især en stor fordel i danske hjem, hvor vejret og klimaet er så omskifteligt.

Du har også mulighed for at integrere din varmepumpe med de andre varmesystemer, som du måtte have i hjemmet. Det kan for eksempel være gulvvarme eller radiatorer. Denne høje grad af alsidighed gør det nemmere for dig at tilpasse opvarmnings- og kølesystemerne, så de passer til netop din bolig og dine behov.