Det praktisk til brylluppet

Bordkort

Når man skal holde sit livs bryllup, så skal det hele bare spille. Derfor skal der også være et smukt og indbydelse bord. For man skal sidde i mange timer omkring bordet og spise, drikke og hygge sig. Derfor skal der planlægges, (hvis man ønsker det) en bordplan, så gæsterne ved hvor de skal sætte sig. Det er en god måde at få alle gæster til at føle sig godt tilpas på, da man kan tage hensyn til hvem der sidder ved siden af hvem, så alle bliver glade. Omvendt, så er der også mulighed for at skille de personer ad, som normalt godt kan komme op og diskutere over noget. 

Borddækning og pynt 

Der er være flot når man træder ind i festlokalet. Og derfor skal man absolut heller ikke gå ned på pynt. Det gælder både på bordene, men også i loftet. Det skal være pænt og indbydelse, og man kan lave lige den stil, som man har lyst til. Hvis man er tom for ideer, eller bar ikke kan overskue det, så kan man booke en bryllups-stylist, som har fuldstændig styr på det, og som påtager sig ansvar for uforudsete situation, som man bare helst vil undgå på selve dagen. De koster dog nogle kroner, men det er det hele værd. 

Maden og drikkelse

Mad og drikke skal der naturligvis til når man holder bryllup, og så masser af det! Alt efter hvor mange gæster der kommer, så skal der være nok mad og drikke til alle. Det er en ærgerligt ting at stå og mangle på dagen. Her skal man dog også tænke over om det skal være mad der anrettes på tallerknerne, så gæsterne skal gå mindste muligt, eller om det skal være buffet, så man selv skal op og tage sin mail. 

Drikkelse skal der være masser af i form af sodavand, vin og øl. Alt efter hvor meget familien drikker, så er spiritus altid et godt supplement til en god fest.

Underholdning

Et bryllup tager en hel dag at fejre, og derfor er det vigtigt, at gæsterne ikke keder sig. Derfor kan man “ansætte” en toastmaster, som oftes en nær ven eller en søskende. De sørger for at der kommer underholdning imellem maden, med sange og taler. Her er der kun fantasien der sætter grænser. 

Kage 

Kagen skal smages til og den skal designes og dekoreres. Her er det i skal finde ud af, hvordan jeres bryllupskage skal smage og se ud. Nogle ønsker den helt klassiske i etager, hvor andre er lidt mere specielle. Her kan i igen får kagen præcis som i gerne vil have. Nogle synes det er sjovt at lave den i både brudens og gommens stil, som et mix. Andre kan godt lide at den er meget enkel. I hvertfald er det en ting i skal have styr på inden dagen. 

Brudevals

Har i fået øvet jer på brudevalsen? Den skal i jo helst have øvet jer på inden dagen, fordi nu skal i stå og danse foran hele jeres familie. Så den skal i øve jer på derhjemme, eller i kan kontakte den nærmeste danseskole for at få lært grundtrinene. Eller måske i laver en freestyle?