Drik rødvin med god samvittighed

Er du også vild med at åbne en flaske rødvin, når weekenden er begyndt? Leder du efter en god flaske rødvin til at servere til made? Det er let at finde den helt rigtige flaske vin, hvis ikke man er ekspert på området.

Rød er en farve med mange nuancer og dybder, og farven kommer fra de flotte druer og hovedsagligt fra skallerne. Når rødvin produceres, gærer skallerne med under processen, og dette gør rødvinen så speciel. Der findes utallige variationer af rødvin, og de smager langt fra ens. Skallen fra druerne indeholder garvesyre og jo længere tid druesaften ligger sammen med skindet, des større bliver indholdet af syre, og jo mere struktur bliver der givet til vinen.

Rødvin er ikke ligesom alt andet alkohol. Der er nemlig forskning, der viser, at et moderat indtag af rødvin faktisk kan være til gavn for dit helbred. Grunden til at rødvin i moderate mængder kan være sundt for dig, er at denne vintype indeholder polyfenoler, som er en gruppe af antioxidanter. Disse findes i især i druernes skaller og kerner. Antioxidanter er naturligt forekommende stoffer, der forhindrer ødelæggende iltning. Antioxidanter siges til en vis grad at være med til at forebygge en række kræftformer.

Du kan altså med god samvittighed drikke et enkelt glas om dagen, og du finder her et stort udvalg af rødvin.

Guide – sådan finder du den perfekte flaske rødvin

Selvom vin kan fås i en meget forskellig kvalitet og i flere forskellige prisklasser, er vinen stadig en smagssag. Derfor bør du selv smage efter, hvilken rødvin der er din favorit.

Merlot, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir er de mest populære druetyper.

De røde vine egner sig ikke alle til den samme type retter. Vin kan løfte hele oplevelsen af dit måltid – hvis du altså vælger den rigtige. Når du drikker et glas rødvin til maden, bør du være opmærksom på, hvilke smagsindtryk, du får. Hvis smagsindtrykkene fra vinen harmonerer med smagen af maden, er du på rette spor. Helt grundlæggende handler det om, at hvis retten er kraftig og fuld af smag, så skal vinen også være det. Er retten derimod mild og frisk, skal vinen også have disse karakteristika.