Forkæl dine fødder med et hjemmelavet fodbad

Ønsker du at forkæle dine fødder? Så kan du altså med stor fordel lave et hjemmelavet fodbad. Og ønsker du at vide præcis, hvordan du gør netop det? Så læs med her. Lige her har du nemlig mulighed for at lære, hvordan du laver det helt perfekte fodbad. Dine fødder har nemlig brug for lige så meget som resten af din krop, men mange glemmer dem alligevel. Du sveder sikkert i dine strømper og sko, og sveden får dine fødder til at lugte. Men derudover giver det altså også grobund for bakterier. Og netop disse bakterier kan du bekæmpe med et fodbad. Derudover sørger fodbadet naturligvis for at gøre dine fødder bløde og lækre. Du kan vælge at lave det helt fra bunden, men du kan ligeledes snyde lidt og købe et elektrisk fodbad.

Forebyg hælrevner med et dejlig varmt fodbad

Har du hård hud på dine fødder, har du sikkert oplevet at have hælrevner. Og disse er vigtige at behandle, for går de for langt ned i huden, kan du risikere at få stærke smerter for hvert skridt, du tager. Og det er altså nemmere at forebygge hælrevner end at reparere hælrevner – og forebyggelse gør du med et fodbad.

Husk salten og cremen

Det er vigtigt, at du husker at putte salt i dit fodbad, da det har en eksfolierende og blødgørende effekt på huden. Du kan bruge alt lige fra almindeligt havsalt til himalayasalt eller epsomsalt. Der er især mange fordele ved brug af epsomsalt, idet det får fødderne til af slappe af og føles lettere. Efter dit fodbad skal du dog naturligvis også huske at smøre dine fødder ind i creme. Af netop den grund er det smart at lave dit fodbad lige inden sengetid, idet dine fødder vil føles fedtede af cremen.

Fodbad – så hvad skal jeg bruge?

Udover salt i dit fodbad, kan du med stor fordel også bruge en olie og æteriske olier for en lækker duft. Men når det så er sagt, behøver du faktisk heller ikke meget mere. Faktisk har du i bund og grund kun brug for:

  • En balje
  • Varmt vand
  • Et håndklæde
  • Udvalgte ingredienser

Med andre ord, er der altså ingen undskyldninger, der retfærdiggør, at di skipper dit fodbad. Der er nemt og ligetil, og dine fødder vil elske dig for det!