Gør kør-selv-ferien mere attraktiv for børnene

Hvis turen går syd på i sommerferien, og i skal køre derned med børn bag i, så er det vigtigt, at man sørger for at det følger børnene tempo. Det gør man ved at man glædeligt tager afsted i godt humør, depoterne ladet op, og der er taget højde for sultne maver. 

Gør bilturen hyggelig

Det er en god ide at gøre bilturen hyggelig. Det kan man gøre ved at man tager dyner og puder ind bagi, så der rigtig kan hygges, og der kan soves. Dertil kan man tage noget legetøj med, bøger, og kortspil. En god ide er at tage en Ipad. Derpå kan man finde en masse forskellige spil, hvor man kan få mange timer til at gå. Og så kan man hente film ned, til turen, som man kan se på bagsædet offline. 

Hold masser af pauser

Når man skal på sin første kør-selv-ferie, så er det vigtigt, at børnene kan få noget at spise når de er sulte. Der kan man have bagt nogle pizzasnegle til turen. Nogle kiks, drikkels med skruelåg, så man undgå at der bliver spildt på sæder og dyner. Hold gerne masser af pauser, hvis børnene har behov for det. Der er legepladser på rigtig mange rastepladser på vejen sydpå, og der er genialt hvor man lige kan holde ind og strække benene, og få en bid mad eller noget varmt at drikke. 

Underholdning

Når man skal køre syd på i mange timer, så kan man få tiden til at gå med musik. Det kan være en playliste med blandede sange, både for børn og voksne, det kan være sange specifikt til børnene. Derudover kan man lege nogle lege, som alle kan være med på. Det kan være ordlege, hvor man tænker på et dyr med et bestemt bogstav, nyn og gæt, lege med bilfarver og meget mere. Søg Inspiration på nettet inden ferien, så man er forberedt. 

Kør om natten

Hvis man starter med at tage afsted om aftenen, så vil turen ikke føle ligeså lang (afhængig af hvor længe man skal køre). Hvis man skal køre 24 timer, så kan man starte d første 16 timer ved at køre om aftenen hjemmefra, så børnene kan sove i bilen undervejs. Når det er lyst, er der også en anden slags natur at se på, hvor der er bjerge, anderledes byer og meget mere. En god kør-selv-ferie, kræver også sin forberedelse for alle i bilen.