Køb af guld – Til dig der er i tvivl

Har du nogle gamle guldsmykker liggende, som du ikke rigtig bruger? Og har du længe overvejet at sælge din gamle smykker? Eller har du længe tænkt over at købe guld? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Køb af guld og salg af guld er afhængige af mange ting, men den faktor der påvirker prisen mest er den globale finansielle situation. Men hvad er guld så værd? Guldets værdi afhænger meget af den alder og historie det har. Prisen afhænger også meget af, hvilken type af guld du sælger eller køber, samtidig med at det også handler om hvilken karat guldet har. Så har du et ønske om et køb af guld så er du altså kommet til det helt rigtige sted.

Køb af guld – Hvordan vurderer jeg guldets karat?

Det er ret svært at vurdere, hvilken karat guld er med et utrænet øje. Dog findes der ofte et mærke eller tal i dit smykke som fortæller dig, hvilken karat guld smykkerne består af. Tallet 999 betyder at dit guld er 24 karat, det er dog oftest guldbarrer og guldmønter. 750 betyder at dit guld er 18 karat, hvor tallet 585 betyder at dit guld er 14 karat. 14 karat er oftest brugt i guldsmukker. Tallet 333 er 8 karat guld. Er du dog ikke garvet når det kommer til køb af guld og har du brug for at vide om det guld det køber det er ægte? Så er det en god ide at have en magnet på lommen, hvis guldet er magnetisk har det ikke noget med guld at gøre. Du må dog ikke lade dig snyde, for smykket kan godt være magnetisk, men det kan være fordi at der sidder en fjeder i låsen.

Investere i køb af guld

De sidste par år er interessen for guld steget markant og der bliver solgt guldbarre som aldrig før. Gennem de seneste par år er stigningen i salget af guld steget 600 pct. Vi har næsten alle sammen set de gamle westernfilm og klassiske tegneserier, hvor personerne dagligt svømmede i guld. Guld viser et symbol på rigdom og magt og det virker umiddelbart uopnåeligt for det normale menneske. Men sådan er det ikke længere. Køb af guld og salg af guld er steget med seks gange så meget. Det betyder også at det almindelige menneske er begyndt at vise interesse for guld og det er derfor ikke kun længere en vare for investorerne.