Køb unik keramik hos nordicantiques.dk

Er du tilfældigvis på udkig efter en ny keramik skål eller ny keramik vase? Så behøves du ikke lede længere, eftersom du er kommet til det helt rette sted. Hos nordicantiques.dk har vi et stort udvalg i dansk keramik, nordisk keramik og fører kendte mærker som Rörstrand keramik, Kähler, Höganäs keramik og meget mere.

Höganäs keramik er kendt for skåle og vaser i den smukke okseblodsglasur. Det var Henning Nilsson som levede mellem 1907-1993, der var den første i Sverige til at anvende denne glasur på sine keramiske vaser og skåle. Okseblodsglasuren har dog været anvendt i Kina siden starten af 1800-tallet.

Gunnar Nylund som levede mellem 1904-1997 er en kendt svensk keramiker på højde med de bedste danske keramikere. Igennem sit lange liv har han produceret utallige serier i keramik, spisestel, unika vaser og meget mere. Gunnar Nylund producerede meget for svenske Rörstrand som er Sveriges svar på Royal Copenhagen vi har herhjemme.

Hos nordicantiques.dk har vi også skåle fra Lasse Östmand som er en fremragende svensk keramiker, der indfører skønne farver og rig detaljerigdom i sine værker. Hans detaljer med glasuren er hans varemærke, og han er kendt fra sit arbejde hos Gustavsberg dog er skålene vi har fra hans eget værksted.

Hvad er keramik?

Betegnelsen keramik dækker over produkter der er lavet i ler, hvorefter de bliver opvarmet til omkring 2000 grader. Betegnelsen dækker ligeledes over flere forskellige former for keramik, som f.eks. stentøj og porcelæn. Forskellen på typer af keramik ligger i leret, samt hvilken temperatur det brændes ved.

I Danmark har vi en stor og stol tradition for keramik. Keramik samt teknikken bag kan sporet helt tilbage til før oldtiden. Vi skal dog op til 1800-tallet, før der for alvor skete noget med udviklingen og produktionen af keramik i landet. Produktioner og keramikværksteder skød op, og keramikken blev hurtigt allemandseje i Danmark. I dag er keramik stadig en stor del af danskernes indretning og tidens trend. Keramikken har vundet et stort indpas i vores indretning og stil blandt andet i form af urtepotter, vaser og lysestager.

God service

Hvis du har spørgsmål eller lignende omkring vores udvalg af keramik, eller andet, så kan du altid give os et kald på 21 15 18 89, eller skrive en mail til kontakt@nordicantiques.dk. Vi garanterer at vi gør vores bedste for at besvare hurtigst muligt! Hop ind på vores hjemmeside og find netop de keramik produkter som passer til din smag.