Ny indkørsel eller omlægning af haven? Grus til alle formål

Grus er en råvare, der har været anvendt i tusinder af år, og som stadig er af stor betydning i byggeri og i anlægning af haver. Det er også en råvare, som i ubenyttet stand findes snart sagt overalt.

Hvis du ikke er professionel i bygningsbranchen eller som anlægsgartner, tænker du måske: Grus – er det ikke bare grus? Men det er det selvfølgelig ikke.

Nyttige blandinger af småsten og sand

Men grus, som grundlæggende er en blanding af småsten og sand, findes rent faktisk i mange grove og fine varianter med forskellige egenskaber og til forskellige opgaver.

F.eks. er stabilgrus beregnet til vejbygning og til stabilisering af gang- og cykelstier, mens afretningsgrus, populært kaldet brolæggergrus, bruges som underlag til flise- eller stenbelægning. Pudse-/murergrus er til finere mureropgaver, og der findes flere typer støbemix. Mange typer af grus egner sig desuden som alternativ til vejsalt på isglatte veje.

Grus Direkte sælger til private. Du handler via webshoppen www.grusdirekte.dk, og du kan betale med Dankort/visa, Visa debit, MasterCard, MobilePay samt ved bankoverførsel. Ved sidstnævnte bliver leveringstiden dog forlænget med 1 dag, også ved straks-overførsel. Det er også muligt efter aftale at få hurtigere levering – læs mere på www.grusdirekte.dk, hvor du også kan finde tips, råd og vejledning i bl.a. mængdeberegning og lægning af sten og fliser på terrassen eller i haven.

Særlige krav til leveringssted

Grus Direkte har sit eget fragtfirma, og de leverer grus til hele landet, dog kun til de brofaste øer. Varerne leveres som løst aftippet til kantsten, og kan om nødvendigt afleveres med grab eller kran, hvis der er brug for løft over en hæk eller lignende. Der er også mulighed for levering i bigbags. Du skal være opmærksom på de krav, der stilles til leveringssted og adgangsvej, passage af tunge køretøjer, jævnt underlag m.m. Det er dit ansvar, at leveringen kan finde sted uden skader på lastbilen eller vejen. Har du ikke selv udpeget et brugbart leveringssted, finder chaufføren selv det bedst egnede sted ved leveringsadressen.

Grus Direkte er en del af en koncern, der består af City Container og Norreco, og Grus Direkte står for salg til private, som her har mulighed for at købe grus og sten til samme fordelagtige priser som store erhvervsvirksomheder. Desuden sælger Grus Direkte også til kommuner, boligselskaber samt mindre håndværkere og anlægsgartnere.