Sådan får du dine store børn til at hjælpe i hjemmet

Du kender det sikkert godt – du kommer hjem fra arbejde i en stresset hverdag, hvor huset sejler med ting, og dine teenagere ligger på deres værelse og kigger på deres computer. Det er vildt stressende at nå det hele på en gang. Det kan derfor være en god idé, at du får dine store børn til at hjælpe noget mere i hjemmet, så du får mere overskud. Læs med her, hvor du får flere idéer til hvilke krav, som du sagtens kan stille til dine børn. 

Læs nyheder 

En lidt anderledes pligt, som du kan give til din teenager er, at han eller hun skal hjælpe med at læse nyheder, som kan gøres på denne side. Når du har store børn i hjemmet, kan du sagtens stille krav til, at de holder sig opdateret på nyheder. Du kan derfor med fordel sige, at en af deres pligter i hjemmet er, at de skal læse om nyhederne og genfortælle til dig. På den måde sørger du for, at de lærer noget kulturelt, og holder sig opdateret på, hvad der foregår i resten af verden. I kan sammen diskutere nyhederne, som også hjælper med at øve dit barns argumentationsevne, som er anvendeligt i forhold til den faglige undervisning i skolen.

Klassiske pligter 

Udover at læse nyheder, kan du også få dine store børn til at hjælpe til med madlavningen. Dine børn kan hver få en ugentlig maddag, hvor de skal hjælpe dig eller din ægtefælle med madlavningen. På den måde lærer de også at lave mad, hvilket er med til at udvikle deres selvstændighed.  

Slutteligt kan nævnes pligter såsom at dække bord, rengøre sit eget værelse, hjælpe med oprydning eller ordne haven. Husk, at alle former for pligter udvikler dit barns selvstændighed, så vælg hvilke pligter der fungerer for jer.