Se mulighederne i papir af forskellige størrelser

Papir er ikke bare papir, men varierer meget i for eksempel størrelse og kvalitet. Til hverdag tænker man måske ikke så meget over størrelsen på de a4-ark, som man bruger, det har alligevel noget at sige. Forskellige slags papir egner sig godt til forskellige slags formål. Nogle gange handler det om at se ting fra nye sider og overveje nye perspektiver på hverdagen og livet generelt. Det er en abstrakt og filosofisk betragtning, men det gælder sådan set alt muligt – også små og tilsyneladende ubetydelige aspekter af hverdagen så som typen af papir, som du bruger.

Papir i forskellige mål

Har du brug for en oversigt over forskellige slags papirstørrelser, så kan du finde den lige her. Alle kender velsagtens det klassiske A4-ark fra hjemmet eller arbejdspladsen. Papiret bruges til kopimaskiner og printere, og det er altså det, som du har mellem hænderne, hvis du har printet din opgave, tale, opskrift eller lignende ud. Der findes dog også papirer i andre størrelser, så der altid er et papir med nogle mål, der passer perfekt til præcis det, du skal bruge det til. A5-ark er mindre end A4 og kan anvendes til kortere tekster i for eksempel breve eller som kuverter. Hvis du skal printe en plakat eller noget andet, der fylder en smule mere end et A4-ark, så er A3 ideelt.

Papir til praktiske og kreative projekter

Papir findes tit i et kopirum på din arbejdsplads eller skole. Det er fordi, det er praktisk at have papir lige ved hånden, hvis du skal printe en arbejdsplan, arbejdsmateriale eller din skoleopgave. Tit hjælper det på forståelsen at have det, man skal arbejde med, fysisk i hænderne. Det kan være rart at bladre igennem en tekst, man skal læse fremfor at læse den på en skærm. Papir kan også agere lærred for diverse kreative projekter.