Slew drives – langsom roterende enhed

Har du noget, der skal dreje langsomt? Mangler du et stykke værktøj, som kan hjælpe dig med at skabe langsom rotation? Så er du sikkert på udkig efter slew drives.

Slew drives er roterende enheder, som består af et kugleleje med udvendig fortanding og en snekke samlet i et hus. En snekke er en udveksling mellem et tandhjul og en gevindstang. Tandhjulets tænder går i indgreb med fremspring og fordybninger i snekkens gevind, således hjulet drejes én tand frem (eller tilbage) for hver hele omdrejning, snekken foretager. Snekken gør et slew drive selvlåsende. Et slew drive er altså essentiel, hvis du arbejder med langsom rotation.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af slew drives.

Her bruges slew drives

Med slew drives kan maskiner rotere med max 1 omgang i minuttet. Det er en alsidig løsning med mange muligheder, som kan bruges til både horisontal og vertikal montering. Derfor bruges slew drives på eksempelvis mandskabslifte med kontinuerlig rotation, løfteborde, på trucks til tømning af containere, til solceller for automatisk rotation med solen og meget mere. De er altså yderst brugbare i mange forskellinge sammenhænge. Der findes et hav af forskellige modeller, og der er derfor god grund til at gå på opdagelse blandt det store udvalg, således du kan sikre den bedst mulige langsomme rotation. Dit valg af slew drive afhænger af maskintype og funktion.

Sådan bør du veligeholde dine slew drives

Et slew drive kan drives hydraulisk, manuelt eller med en el-motor, der driver snekken. Du skal sørge for at smøre snekken, lejerne og raceway jævnligt. Arbejdsforholdene afgør intervallerne. Dette vil sige, at hvis de bruges på tørre og renlige arbejdsforhold, bør de smøres en gang hvert år. Er det varierende arbejdsforhol, der er tale om, så bør den smøres hvert halve år. Hvis slew drives derimod bruges ved arbejdsforhold ved et hav eller tunneller, så bør de smøres hver tredje måned. Hvis disse anbefalinger overholdes kan dine slew drives holde i meget lang tid, og du skal derfor ikke bekymre dig om at skulle ud og investere i nye i den nærmeste fremtid.