Studielivet er sjældent til SU-priser

At være ung, eller af den ældre generation, og samtidigt studere, betyder, at den månedlige indkomst ofte består af en mere eller mindre begrænset SU. Mange studerende føler sig nødsaget til at finde et studiejob, som kan hjælpe lidt med at finde plads til at få råd til de lidt større ting – eller bare indkøbsturen, der nogle gange sidst på måneden bliver mere og mere kreativ i et forsøg på at holde prisen nede. Det er dog ikke alle studerende, der har tid eller lyst til at finde et studiejob, når studiet i forvejen tager meget tid.

Spar smart og stræk SU’en lidt længere

Derfor er det vigtigt at være smart med sin økonomi. Det kan være en ugentlig madplan, at finde noget af sin garderobe i genbrugsbutikken eller at være kreativ og blev en mester til DIY-projekter. Men studielivet indebærer også nogle gange nogle større udgifter, som ikke altid er så nemme at få ind i budgettet. Studiet kræver ofte både dyre bøger og en fungerende computer, og derfor kan eksempelvis en reparation af computer være én af de udgifter, som viser sig at være svær at finde plads til. Derfor kan det være en god ide at finde et økonomisk overslag på prisen til dette.

Hav styr på elektronikken

Udstyret skal som sagt være i orden, når det kommer til studiet. Det er derfor vigtigt at have styr på især elektronikken, der i dag i den grad danner rammerne for en del af det gode studieliv. Derfor er det også essentielt at have sikkerheden i både det økonomiske aspekt af de ting, men også når det gælder reparation og lignende. Find derfor et sted, hvor du også er sikker på, at reparationen for det første er vellykket og hurtig, så computeren kan være klar til den næste forelæsning eller aflevering.