Tænk størrelsen ind, når der skal købes ny sofa

Det er en rigtigt god idé at måle op derhjemme, hvor den nye hvide sofa skal stå. Et estimat på, hvor meget plads du eller I har, er ikke altid helt realistisk. Er der ovenikøbet en lejlighed, der skal købes ny sofa til, så kniber pladsen i mange tilfælde. Så husk at måle op.

En sofa til den mere enkle indretning

Hvis den minimalistiske stil er det som du eller I er ude efter i forhold til indretningen, så er en sofa uden for meget tilbehør oplagt. Der findes mange typer sofaer, som passer til denne stil, hvor der hverken er mange puder eller detaljer. Dog skal I selvfølgelig også være opmærksom på om den er komfortabel nok, og at det ikke blot er udseendet på sofaen, der spiller en rolle.

Til sofa-flyderen, som nærmest bor der

Hvis du eller dine samlevende er typerne, som smider jer på sofaen som det første, når I kommer hjem og bruger mange timer dagligt i sofapartiet, så er komforten virkelig vigtig. Der er rigtigt mange, som bruger sofaen derhjemme som helle, når de skal helt ned i gear og derfor er det også vigtigt, at der er rigeligt med plads.

Sofaer til par

Hvor mange der bor i husstanden, spiller selvfølgelig en rolle, når der skal vælges ny sofa. Er I et par, som skal finde den helt rette sofa, så kan en topersoners sofa være nok, men skal I begge kunne ligge ned, så kan I eventuelt overveje en trepersoners model. Ellers kan I også overveje en sofa, der har chaiselong, da pladsen bliver udnyttet godt med sådan en. Derudover er sofaer med chaiselonger også ganske flotte.

Familie sofaer

Når der bor en familie i hjemmet, så skal der også være plads til, at familien kan samles i sofaen til en ordentlig omgang hygge. Måske er i hele fire personer eller endda flere som alle skal kunne være samlet om en god film og så er det nødvendigt at overveje en af de større sofaer. Det kan eksempelvis være en god idé at kigge på hjørnesofaer for at udnytte rummets plads. Ellers kan det måske være nødvendigt at tilkøbe yderligere siddemøbler til stuen sådan, at alle kan være der.

Sofaer der er praktiske til overnattende gæster

En anden overvejelse der er værd at gøre sig inden et sofa-køb, er, om der ofte er gæster, som overnatter. For eksempel, hvis du eller I bor i en lille bolig og der ikke er et gæsteværelse, så er en sofa, der kan laves om til en seng super handy. Sofasofaer kan fås i rigtig god kvalitet nu til dags.