Tag på en anderledes badetur

Er du ved at blive kedet af den almindelige tur i svømmehallen? Da kan du heldigvis få inspiration til at gøre din badetur bare en smule fornyet næste gang. Uanset om man er af sted med venner, familie eller alene, er det nemlig ikke sikkert, at det forbliver spændende hver gang. En smule innovation er sundt indimellem.

Hammambadning

Den første måde, du kan forsøge at bade på, er hammam. Hammam er en tyrkisk tradition. Man medbringer som ved alle andre badetyper også håndklæder i hammam. Hammam er meget en typisk spabadstur. I hammam hhv. bader man og modtager man scrubs gentagne gange. Man veksler altså mellem tingene, og efter hver badetur er det essentielt for den behagelige oplevelse, at man har et tørt håndklæde at tørre sig i. Af den grund skal håndklæder til hammam være ekstra hurtigttørrende. Derudover skal de helst være af en vis størrelse, så man får en oplevelse af at være pakket ordentligt og komfortabelt ind, når man indhylstrer sig i det.

Hvor der er vilje, er der vej

En badetur behøver ikke foregå i en svømmehal, og foregår den udendørs, skal det ikke nødvendigvis være om sommeren. Det er ganske almindeligt at vinterbade. Dog kræver det gåpåmod og en reel lyst til samt interesse for vinterbadning. Vinterbadning minder ikke specielt meget om sommerbadning. Vinterbadning er som regel ikke langtidsvarende, fordi vandet ofte er iskoldt. Det er sundt at vinterbade, men man skal være påpasselig med at opholde sig for længe i det isnende vand. Det kan lade sig gøre for alle at blive vinterbadere. Det er uanset, om man vil melde sig ind i en vinterbaderklub for fællesskabets skyld eller bade alene, fordi man egentlig blot sigter efter den adrenalinrus, det giver at vinterbade: Vinterbadning kan være yderst gavnligt for helbredet – hvis ikke fysisk, da i hvert fald mentalt.

.