Tre maskiner bageriet ikke kan undvære

Bagekunsten har udviklet sig meget i de senere år, hvor der har været stort fokus på optimering af flere punkter. Hertil har både effektiviteten og smagen været i fokus. Men der er en række maskiner, som de moderne bagerier ikke kan klare sig uden. Denne viden er ganske relevant, hvis man går med tanken om at starte sit eget bageri, men også hvis man blot er nysgerrig på processen i bageriet.

Industriopvasker

I et bageri er det ganske uundgåeligt ikke at forårsage en stor mængde af opvask, hvortil dette ofte skal klares hurtigt for at optimere arbejdet. Derfor er en industriopvasker en uundværlig maskine i langt de fleste bagerier, da denne klarer jobbet både godt og effektivt. Du kan læse mere om fordelene ved en industriopvasker her.

Dejdeler

I langt de fleste af de større bagerier i Danmark vil man kunne finde en automatisk dejdeler. Disse optimerer processen i at opdele og runde diverse deje i bageriet. Dette gør at den givne bager kan spare en del tid og kræfter på denne del af processen, der ellers er både langsommelig og hård. Dejdeleren udgår sammen med en industriopvasker og en dejælter nogle af de vigtigste maskiner hos bageren.

Dejælteren – også kaldet røremaskinen

Mange mennesker er i besiddelse af en røremaskine, som bruges i det private køkken til diverse madlavningsopgaver. Men røremaskinen benyttes faktisk også i langt de fleste bagerier – dog i lidt større skala. Her kaldes de ofte dejæltere og en hel del større end dem, man selv kender fra køkkenet. Ved hjælp af disse opgraderede røremaskiner kan man lave meget store portioner af dej, hvilket kan give en stor tidsbesparelse i de tidlige morgentimer, hvor bageren er på pletten. Når man ejer en dejælter, er det også en fordel at eje en industriopvasker, da opvasken fra dejælteren ikke ligefrem er sjov at stå med selv.